Jak pomáhá jóga v mateřství

Mé poslání pomáhat ženám, aby se cítily ve svém těle lépe, získalo narozením mého dítěte nový rozměr. Děkuji Vesmíre! 

Jóga mi v mateřství mnohé zjednodušuje. Přesto, že se stále potkávám se svými stíny, vnímám, že spoustu momentů jde snadněji. Největší výzvou pro mě bylo vzdát se svých plánů a nechat věci plynout. A v tomto bodě je jóga skvělým učitelem. Přijmout své emoce, zejména ty negativní a trénovat nekonečnou trpělivost. 

Dále bylo osvobozující vyměnit pocit z toho, co jsem zase nestihla a nezvládla za pocit, co jsem naopak zvládla. Na konci dne se pochválit a poděkovat si, je jako balzám na duši.

A pro mě jako lektorku jógy bylo důležité přijetí i toho, že nějakou dobu prostě nebude jógová praxe jako dřív. A vzápětí přišlo uvědomění, že i když nepraktikuju na podložce každý den, tak stojím sama před sebou jako MÁMA a to mou jógovou praxi posouvá zase jinam. A jsem za to moc vděčná a věřím, že to funguje na jakoukoliv jinou profesi.

Rozhodně nezvládám na 100%. Jóga ani mateřství nejsou o dokonalosti, ale o přijetí daného okamžiku takový, jaký je. 

Postupně jsem si vytvořila nové rituály vycházející z každodenních činností. A znovu jsem se utvrdila v tom, že vše, co se naučíme během jógové praxe můžeme praktikovat v každodenním životě. Celková rovnováha je odměnou, která se promítne do všech oblastí života. 

Ať už mateřství právě prožíváte, nebo jste v jiné etapě svého života jako žena, ráda Vás na svých hodinách provedu jógou, uměním se uvolnit a pomůžu načerpat energii do dalších dní. Budete odcházet s lehkostí a úsměvem na rtech.